9 mai 2013 – Ziua Europei, sărbătorită la Buşteni

  |  2.181 afișări

9 Mai – Ziua Independenţei României, dar şi a Europei, a fost sărbătorită, ca în fiecare an, cu fast la Buşteni. Sute de localnici s-au încolonat şi au parcurs traseul dintre sediul Primăriei şi statuia Caporalului Muşat din centrul oraşului pentru a depune coroane de flori.

BIP_2269

BIP_2271

La manifestare au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai partidelor politice, Poliţiei şi Salvamontului, dar şi veterani de război. Grupul coral al elevilor, coordonat de profesorul Marin Guşter, a intonat câteva cântece specifice acestei sărbători.

Nae Savel, viceprimarul oraşului Buşteni, a evocat, cu acest prilej, importanţa momentului şi a scos în evidenţă, printre altele, că: „Procesul integrării României în măreţul proiect, Uniunea Europeană, prin aderarea ţării noastre în 2007, reprezintă o realizare enormă, ce oferă românilor speranţa prosperităţii şi progresului. Consider că trebuie să renunţăm a ne mai compara cu trecutul, iar optimismul ar trebui să ne călăuzească în acţiunile noastre viitoare.”

După ceremonia de la Statuia Caporalului Muşat, coloana s-a deplasat la Cimitirul Eroilor din curtea Bisericii Domneşti, unde s-au depus coroane de flori, iar preoţii au ţinut o slujbă de pomenire a eroilor români.

BIP_2276

BIP_2292

BIP_2301

DOS_2361

DOS_2368

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *