Actorilor Florin Piersic şi Medeea Marinescu li s-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Buşteni

  |  1.730 afișări

Miercuri, 19 noiembrie 2014, pe scena Centrului Cultural Aurel Stroe din Buşteni a avut loc spectacolul de teatru, care a făcut istorie, „Străini în noapte” în regia lui Radu Beligan, cu Florin Piersic şi Medeea Marinescu.

Cu o sală arhiplină, spectacolul a fost urmărit cu sufletul la gură de spectatorii care au trăit evenimentele de pe scenă odată cu actorii. După spectacol actorii, dar şi publicul, au avut parte de o surpriză absolută: în cadrul unei ceremonii festive, actorilor Florin Piersic şi Medeea Marinescu li s-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Buşteni.

Sâmbătă 22 noiembrie 2014, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, a avut loc, în organizarea Asociaţia KlavierArt şi Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti, un interesant concert educativ, „Înălţimi pe portativ”, un concert de pian demonstrativ susţinut de elevi ai Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti care, îndrumaţi de pianiştii Corina Răducan şi Eugen Dumitrescu, au făcut o scurtă istorie a muzicii.

Totodată, coordonatorii evenimentului au prezentat şi o expoziţie cu tema „George Enescu şi partenerii săi de scenă”, expoziţie realizată de Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti.

Printre spectatori s-au aflat elevi de la şcolile din Buşteni, de la Şcoala Sanatorială, dar şi elevi ei unor instituţii de învăţământ din Bucureşti, care au fost încântaţi de spectacolul de pe scenă şi de cunoştinţele dobândite cu această ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *