Agenda saptamanii 28 Iulie 2014 – 03 August 2014

  |  1.386 afișări

Dupa importanta serie de evenimente organizate de Primaria Orasului Busteni in 25 iulie (conferirea titlurilor de cetateni de onoare a unor personalitati precum Sandra Izbasa, Horatiu Malaele, Irinel Popescu, Ioan Lascar, inaugurarea unor obiective din cadrul proiectului “Busteni – o statiune renascuta”, a meciului demonstrativ de tenis Simona Halep – Ilie Nastase, precum si a concertului Nicola, Paula Seling – Marcel Pavel), pe 27 iulie la orele 18:00, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Busteni a gazduit un concert sustinut de 15 de tineri, care au participat in aceste zile la un masterclass de vioara, sub indrumarea cunoscutilor profesori si muzicieni Ioana si Gabriel Croitoru.

Concert

Tinerii violonisti, elevi de liceu, studenti si masteranzi au interpretat lucrari din creatia marilor compozitori Johannes Sebastian Bach, Nicolo Paganini, Johannes Brahms, Eduard Lalo, George Enescu, etc. Spectacolul a fost de o inalta tinuta artistica, apreciat de un public numeros, artistii fiind rasplatiti cu aplauze si rechemati la rampa de nenumarate ori, iar parerea unanima a fost aceea ca acest concert s-ar fi bucurat de acelasi succes pe orice altă scenă din tara sau strainatate. Este de remarcat faptul ca tinerii participanti la mastercalss au fost prezenti al treilea an consecutiv pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe”, aceasta manifestare devenind deja traditionala, asa cum dealtfel Stagiunea Muzicala, aflata la aVI-a editie, Festivalul International „Aurel Stroe”, Zilele Culturii la Busteni – Sarbatoarea Sfinxului, Festivalul National de Literatura pentru Copii si Tineret „Cezar Petrescu”, au căpătat caracter traditional.

In continuarea manifestarilor organizate in perioada estivala, joi31 iulie 2014 la orele 18:13, Primaria Orasului Busteni si Centrul Cultural vor organiza o expozitie de caricatura si lansarea albumului „Negru pe Alb” (117 caricaturi color) a caricaturistului Costel Patrascan. Un numar de 100 de invitatii vor fi distribuite participantilor care vor primi un album gratuit din partea autorului si a primariei. Evenimentul va fi organizat in spatiul expozitional al Centrului Cultural „Aurel Stroe”.

Vineri, 01 august, la ora 17.00, pentru cei preocupaţi de noile orientări spiritualiste, maestra în iniţierie spirituală va susţine conferinţa „ROŞU ŞI ALB – Întoarcerea gemenilor divini Zalmoxis, Fii Cerului! Soarele şi luna! Profeţia de la Sinaia!”. Conferinţa va avea loc în sala de speclacol a Centrului Cultural ”Aurel Stroe” iar intrarea va fi 50 lei de persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *