Autorități locale suedeze, în vizită la Bușteni

  |  1.478 afișări

O delegație reprezentând autorități locale din Suedia, membre ale Asociației Suedeze a Autorităților Locale și Regiunilor, coordonată de Ulf Olsson, primarul orașului Boras, a efectuat la sfârșitul săptămânii trecute o vizită la Bușteni.

Oficialii suedezi și-au manifestat interesul de a avea întrevederi cu reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului și ai administrației publice locale din România, cu scopul de a se informa asupra cetățenilor români aflați în situații sociale vulnerabile, în special a persoanelor de etnie rromă, precum și asupra măsurilor luate de reprezentanții  guvernului și de autoritățile administrațiilor publice locale în ceea ce privește incluziunea socială a acestora.

Toți cei 14 oficiali suedezi: primari ai celor mai importante orașe, președinți ai consiliilor regionale, precum și vicepreședintele Asociației Autorităților Locale și Regiunilor din Suedia, au fost întâmpinați, potrivit tradiției, cu pâine și sare. Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni, a oferit doamnelor prezente câte un buchet de flori tricolor.

Autorități locale suedeze, în vizită la Bușteni (01)

Printre temele de lucru a fost prezentat și rolul pe care îl au autoritățile statului și administrațiile publice locale din România în procesul de incluziune socială a persoanelor defavorizate și în stare de sărăcie și îmbunătățirea cadrului legislativ care să vizeze incluziunea socială, dar și utilizarea fondurilor europene și naționale pentru atingerea acestui obiectiv.

Cu acest prilej, au fost vizitate cele două blocuri de locuințe sociale construite pentru persoanele de etnie rromă din Bușteni.

La finalul întâlnirii, primarul orașului Bușteni, Emanoil Savin, a precizat următoarele: ”În cadrul întâlnirii de astăzi au fost dezbătute problemele reale ale cetățenilor de etnie romă și am convingerea că, împreună cu reprezentanții Asociației Autorităților Locale și Regiunilor din Suedia, cu Guvernul României, se vor pune bazele unor proiecte care vizează problemele acestora.(…) Cu siguranță, vom reuși împreună să implementăm aceste proiecte, să le promovăm și să reușim să integrăm cetățenii aflați în situații sociale vulnerabile. Pe plan local, în parteneriat cu MDRAP, am construit două blocuri pentru romi, într-o zonă foarte frumoasă a orașului Bușteni, reușind astfel să integrăm 32 de familii. Felicit delegația suedeză pentru inițiativa luată și pentru implicarea activă în procesul de incluziune socială.”

Autorități locale suedeze, în vizită la Bușteni (02)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *