Autoritățile din Bușteni, solidare cu locuitorii din Pechea și Costache Negri

  |  2.259 afișări

Un autocamion de mare tonaj, încărcat cu alimente, îmbrăcăminte și alte bunuri, a pornit miercuri-dimineață către cele două localități din județul Galați, grav afectate de inundații – Costache Negri și Pechea.

La inițiativa primarului orașului Bușteni, Emanoil Savin, aleșii locali, întruniți duminică, 15 septembrie a.c. în ședință extraordinară, au decis să vină în sprijinul locuitorilor din cele două comune gălățene, care au fost puternic afectați de ploile abundente de săptămâna trecută.

Autoritatile din Busteni, solidare cu locuitorii din Pechea si Costache Negri

Astfel, din fondul de rezervă bugetară s-au alocat 80.000 de lei, sumă necesară pentru achiziționarea alimentelor și a altor bunuri de necesitate imediată, absolut necesare sinistraților.

Prezent la Pechea, precum și în Costache Negri, împreună cu câțiva reprezentanți ai Consiliului local, edilul-șef al Bușteniului, Emanoil Savin, a precizat că încă tir cu ajutoare va pleca din Bușteni săptămâna viitoare către Galați. Lucian Bute, s-a alăturat acestei acțiuni umanitare, dând o mână de ajutor sinistraților din Pechea, orașul său natal.

Autoritatile din Busteni, solidare cu locuitorii din Pechea si Costache Negri

Demn de menționat este și faptul că, de fiecare dată când o regiune a fost declarată zonă calamitată, Consiliul Local şi Primăria oraşului Buşteni a strâns fondurile necesare pentru ajutorarea sinistraților, suma destinată acestui gen de activități ridicându-se până în prezent la 437.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *