Consultari publice – „Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) Busteni”

  |  2.017 afișări

Astazi 3 iunie 2015 a fost lansat in consultare publica proiectul Planului de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) Busteni care va fi inclus in cadrul Strategiei de Dezvoltare Durabila 2016-2020. Pentru definitivarea lui avem nevoie de parerile si propunerile cetatenilor si reprezentantilor comunitatii locale din Busteni.

1

Primele trei propuneri sunt facute chiar de Marian Ilie – administrator public al orasului Busteni:
– dezvoltarea unui drum turistic, drum judetean, care sa lege localitatile Azuga, Busteni, Secaria si Valea Doftanei, asa numitul „Transbaiul”
– modernizarea DC 132 si transformarea in drum judetean, drumul turistic Busteni, Gura Diham, Rasnov
– centura ocolitoare a orasului Busteni
– transport ecologic, electric, in platoul Bucegi

Participare publica pentru cetatenii din zona polului de crestere Busteni in cadrul Planului de Mobilitate Urbana Durabila presupune ca dumneavoastra sa ne semnalati, din punct de vedere al mobilitatii urbane, o problema /o idee de imbunatatire sau o apreciere cu privire la un anumit punct din zona polului de crestere Busteni. Toate sesizarile si propunerile vor fi centralizate si analizate de catre specialistii care dezvolta Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru polul de crestere Busteni.

Pagina FACEBOOK: https://www.facebook.com/PMUDBusteni

PMUD Busteni

Legea 190/ 26.06.2013, reprezinta actul normativ ce modifică şi completează Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 111 din 11 februarie 2011. In acest act normativ, din anul 2013, se face referire la PMUD, aici, se invocă planul de mobilitate urbană:
– la articolul I punctul 19 , alin (4);
– la articolul I punctul 23 , la articolul 46 se introduce litera e;
– la anexa nr. 2, după expresia „Peisaj“ se introduce o nouă expresie, expresia „Plan de mobilitate urbană“, cu următoarea definiţie: Plan de mobilitate urbană – instrumentul de planificare strategică teritorială prin care sunt corelate dezvoltarea teritorială a localităţilor din zona periurbană/metropolitană cu nevoile de mobilitate şi transport al persoanelor, bunurilor şi mărfurilor.
Cu stima,
Marian Ilie, administrator public
0722249162; 0726695262

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *