Crucea Eroilor de pe Caraiman a intrat oficial în Cartea Recordurilor

  |  1.995 afișări

Eveniment inedit cu ocazia ”Zilelor Orașului Bușteni” – sâmbătă, 15 februarie 2014. În prezența unui public numeros, pe scena special amenajată la baza Pârtiei Kalinderu, Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni a primit din partea Fundației Culturale ”Bartoc” certificatul de intrare în Cartea Recordurilor a Crucii Eroilor Neamului din Masivul Bucegi, care atestă că este cea mai înaltă cruce din lume (39,30 m), amplasată la peste 2291 metri.

Crucea Eroilor de pe Caraiman a intrat oficial în Cartea Recordurilor - I

Totodată, a fost semnat Protocolul de parteneriat și colaborare între Consiliul local al Orașului Bușteni, Fundația Culturală ”Bartoc” și Asociația Rotary Club Valea Prahovei, prin care se va realiza un program complex de ”restaurare, reabilitare, conservare și revitalizare a Monumentului Eroilor de pe Muntele Caraiman”.

Crucea Eroilor de pe Caraiman a intrat oficial în Cartea Recordurilor - II

Acordul de parteneriat presupune, printre altele, realizarea studiului istoric al obiectivului, ridicarea topografică a zonei, studiu geologic, precum și inițierea unei campanii de strângere de fonduri intitulată ”Dați un ban pentru Caraiman”.

Crucea Eroilor de pe Caraiman a intrat oficial în Cartea Recordurilor - III

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *