Cupa mondială de ESCALADĂ PE GHEAŢĂ Buşteni

  |  2.104 afișări

În perioada 16-18 ianuarie 2014, Clubul Alpin Român, în parteneriat cu Uniunea Internaţională a Asociațiilor de Alpinism (UIAA) şi Primăria oraşului Buşteni, organizează, la Complex Kalinderu Bușteni, a doua etapă din circuitul Cupei Mondiale de Cățărare pe Gheață.

Cupa mondială de ESCALADĂ PE GHEAŢĂ Buşteni

Este pentru a noua oară consecutiv când România găzduiește o etapă a acestui eveniment internațional desfășurat sub egida Uniunii Internaţionale a Asociațiilor de Alpinism (UIAA).

Competiția este una deosebit de spectaculoasă, iar – în acest an – la Bușteni participă 77 dintre cei mai buni sportivi ai lumii, reprezentând până în prezent 15 țări: Azerbaijan, Canada, Cehia, Coreea, Elvetia, Franta, Iran, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Slovenia, SUA, Ukraina și România.

Concursul, cu premii de peste 10.000 euro, are două probe: viteză și dificultate – fiecare pe două categorii: masculin și feminin. Probele se vor desfășura pe parcursul celor 4 zile în etapele de calificări, semifinale și finale.

Competiția se desfășoară pe structuri artificiale de 25 m înălțime, acoperite parțial cu gheață.

Structura pentru proba de dificultate este considerată de unii sportivi de top printre cele mai grele din lume. Structura pentru proba de viteză este cea pe care s-a stabilit recordul mondial de viteză la cățărare pe gheață.

Prima etapă a Cupei Mondiale se desfășoară înaintea etapei din România în Coreea de Sud, iar următoarele vor avea loc după această etapă din România – în Elveția, Franța, Italia și Rusia.

Mai multe informații, programul, precum și impresii, imagini și secvențe filmate de la precedentele 5 ediții pot fi găsite pe pagina web a competiției www.iwcbusteni.ro , unde poate fi urmărită și transmisia în direct, pe pagina de facebook a concursului sau la adresa on-line facebook.com/icwcbusteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *