Cuvant inainte

  |  2.149 afișări

Oraşul Buşteni este situat pe cursul râului Prahova şi reprezintăo localitate-staţiune turistică ce deţine un potenţial semnificativ de dezvoltare. Deşi în urmă cu nu mai mult de 200 de ani, pe aceste locuri nu existau aşezări stabile, Oraşul Buşteni a cunoscut, de la întemeierea sa, o dezvoltare accentuată ajungând, în prezent, o staţiune turistică de interes naţional, punct de referinţă pentru iubitorii sporturilor montane, în orice sezon.

Oraşul Buşteni nu este o localitate ancorată în istorie şi nu deţine atestări documentare de mii de ani. Încă de la intemeierea sa, în secolul 18, oraşul a ştiut să-şi preţuiască scurta istorie însă a avut, întotdeauna, ochii şi aspiraţiile aţintite spre viitor, spre progres şi spre cunoaştere. Odată cu integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană, s-au deschis noi căi de dezvoltare pentru comunităţile locale, pe baza resurselor existente – potenţialul economic, turistic şi uman.  Viziunea strategică adoptată a fost de a dezvolta oraşul Busteni ca staţiunie turistică europeană, cu un mediu curat şi condiţii bune de viaţăpentru cetăţenii săi. Acest lucru este posibil luându-se în atenţie toţi factorii ce contribuie la realizarea cu succes a unui plan integrat de dezvoltare: mediul economic, dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare, accesul tuturor categoriilor sociale la serviciile de utilitate publică, protejarea mediului înconjurător, relansarea şi dezvoltarea coeziunii şi incluziunii sociale prin dezvoltarea turismului local într-un cadru reglementat, ca „destinatiei turistica montana” si prin implementarea profesionista a conceptului european  „Sistem de Turism Local – STL”.

Scopul realizarii acestu site este reprezentat de promovarea resurselor naturale și antropice existente în zona turistica Buşteni, in scopul dezvoltarii si consolidarii turismului intern. Prin sprijinirea promovarii acestor resurse (naturale si antropice) specifice localitatii Busteni prin activitati de marketing concrete si specifice se urmareste promovarea potentialului turistic al zonei Busteni si cresterea atractivitatii sale in randul turistilor pe plan national si nu numai. Prin intermediul acestui portal turistic, mai exact prin intermediul continutului sau, se va promova resursele turistice si produsul turistic al zonei Busteni, avand ca si scop principal cresterea numarului de turisti tineri din regiune.

Beneficiarii directi ai informatiilor publicate pe acest site vor fi, in primul rand, turistii care vor sti care sunt obiectivele turistice antropice si naturale din statiune si vor afla, in timp util, programul evenimentelor (spectacole sportive, recreative si cultural – artistice) si manifestarile organizte in Busteni. Si agentiile de turism vor beneficia indirect de pe urma cresterii numarului de turisti si implicit si a cererii acestora de a vizita si de a se caza in statiunea Busteni. Nu in ultimul rand, comunitatea locala va avea posibilitatea de a intra in contact direct cu reprezentantii administratie publice locale si de a se implica in luarea deciziilor privind dezvoltarea durabila a urbei.

Doresc să adresez mulţumiri tuturor celor ce vor vizita aces site, înţelegând ca prosperitatea unei comunităţi vine din interiorul ei, prin eforturile susţinute ale cetăţenilor, exprimandu-mi, in acelasi timp, convingerea fermă că informatiile promovate în continuare pe acest site, se vor bucura de aprecierea turistilor şi a comunitatii locale, asigurand perenitatea lor in randul generaţiilor următoare si marcand asfel statiunea Buşteni pe cele mai importante hărţi turistice, sportive şi culturale!

Administrator Site,
www.primaria-busteni.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *