„Emoţii de toamnă” la Buşteni

  |  1.648 afișări

Sâmbăta, 02 noiembrie 2013, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc o manifestare artistică complexă de mare sensibilitate, „Emoţii de toamnă”, a cărei protagonistă a fost familia Isabel şi Ioan Bănică din Sinaia. Este vorba de vernisarea expoziţiei personale de goblenuri a Isabelei Bănică, urmată de un recital de muzică şi poezie susţinut de ambii soţi.

Emotii de toamna la Busteni

Expoziţia, care a fost vernisată în prezenţa unui public numeros, este rodul unei pasionante activităţi de 30 de ani, în care autoarea, denumită în cercurile de specialitate „Doamna celor un milion de împunsături” a realizat, în varianta goblen, reproduceri după lucrări ale unor pictori celebrii, Nicolae Grigorescu, Leonardo da Vinci, Kandinski, Delacroix, ş.a.

Familia Isabel si Ioan Banica din Sinaia

Recitalul care a urmat a cuprins lucrări de muzică folk interpretat cu talent, din voce şi chitară, de Ioan Bănică, intercalat de poezii din creaţia lui Ion Minulescu, Lucian Avramescu, Miron Radu Paraschivescu, Marin Sorescu ş.a. recitate cu un desăvârşit talent actoricesc de Isabel Bănică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *