Eveniment inedit la Crucea Eroilor de pe Caraiman – Nicolae Voiculeț a susținut un concert omagial, în memoria eroilor neamului

  |  1.515 afișări

Concert în premieră duminica, 14 septembrie 2014, la baza Crucii Eroilor de pe Caraiman. Maestrul Nicolae Voiculeţ, alături de orchestra sa, a susţinut un recital la aproape 2.300 de metri altitudine.

Eveniment inedit la Crucea Eroilor de pe Caraiman - Nicolae Voiculeț a susținut un concert omagial, în memoria eroilor neamului - I

Prin concertul „România din inima ta”, artistul a dorit să aducă un omagiu eroilor neamului, căzuţi în cele două Războaie Mondiale, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial.

Sute de turişti şi invitaţi de seamă, aflaţi pe Platoul Bucegi, au asistat la acest eveniment unic, chiar de Ziua Înălțării Sfintei Cruci.

Eveniment inedit la Crucea Eroilor de pe Caraiman - Nicolae Voiculeț a susținut un concert omagial, în memoria eroilor neamului - II

Printre personalităţile care au participat la eveniment s-au numărat tenismenul Ilie Năstase, prințul Paul de România şi prinţesa Lia, precum și oficialități locale. Maestrul Nicolae Voiculeţ a avut alături și un ansamblu de călușari, precum și un grup de tulnicărese.

Accesul publicului s-a făcut gratuit, cu telecabina, din Bușteni până la Babele.

Ziua s-a încheiat cu un concert de gală la Castelul Cantacuzino din Buşteni. Maestrul Nicolae Voiculeţ a susținut un concert cu caracter umanitar, cu un nai special, construit chiar de el, pe care îl va dona într-o licitaţie. Banii strânși vor fi oferiți unui copil care o să studieze naiul.

Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Culturală “Nicolae Voiculeţ”, Asociaţia Exploring Culture şi Innovation Travel, cu sprijinul Primăriei oraşului Buşteni, Autorităţii Naţionale pentru Turism, al Institutului Cultural Român şi al Jandarmeriei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *