GREENPRAV începe, la Bușteni, construcția stației de cogenerare cu biomasă lemnoasă pentru furnizare de căldură și energie electrică

  |  8.708 afișări

O delegație din Irlanda, condusă de Derek Madden, directorul general al Prime Energy Power (acționar majoritar în Greenprav SRL), a fost întâmpinată ieri (27.03.2014), potrivit tradiției, cu pâine și sare, de către edilul-șef al orașului Bușteni, Emanoil Savin, la sediul primăriei. Din delegație au făcut parte Dermot Smurfit, directorul uneia dintre cele mai cunoscute companii de producție de ambalaje din lume, Roger Macey, președintele Consiliului de administrație al Prime Energy Power și Arthur Tucker, directorul financiar al Prime Energy Power.

GREENPRAV începe, la Bușteni, construcția stației de cogenerare cu biomasă lemnoasă pentru furnizare de căldură și energie electrică - I

Vizita a avut ca scop demararea oficială a lucrărilor de construcție a stației de cogenerare cu biomasă lemnoasă pentru furnizare de căldură și energie electrică, precum și identificarea unor modalități concrete de intensificare a colaborării și de dezvoltare de proiecte în domeniul turistic în orașul Bușteni.

Odată cu implementarea proiectului ”Stație de cogenerare cu biomasă lemnoasă pentru furnizare de căldură și energie electrică” se vor crea aproximativ 140 de locuri de muncă în timpul construcției și pe perioada exploatării.

De asemenea, proiectul va contribui la obiectivele sursei de energie regenerabilă din România, va genera energie electrică pentru orașul Bușteni și energie verde termică și electrică pentru domeniul industrial, comercial și consumatori publici, va utiliza eficient activele forestiere ale regiunii Bușteni, va contribui la reîmpădurirea regiunii și refacerea plantațiilor pentru culturile energetice.

GREENPRAV începe, la Bușteni, construcția stației de cogenerare cu biomasă lemnoasă pentru furnizare de căldură și energie electrică - II

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 35 milioane de euro, din care 17 milioane de euro – finanțare nerambursabilă și 18 milioane de euro cofinanțare Greenprav.

Contractul de finanțare a proiectului mai sus-menționat a fost semnat în luna iulie 2013 de către Ministrul Energiei, Constantin Niță, iar lucrările urmează a se finaliza în iulie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *