Impresii: WeekEnd-ul cultural 10-11 octombrie 2014

  |  1.487 afișări

Vineri, 10 octombrie 2014, la Centrul Cultural Aurel Stroe Buşteni a avut loc spectacolul pentru copii „Cascada surprizelor”. Într-adevăr o cascadă a surprizelor chiar şi pentru gazde, care au înţeles că ar fi vorba de un spectacol de teatru pentru copii, în realitate fiind un spectacol de magie şi iluzionism. Astfel suntem nevoiţi să dezminţim şi să rectificăm informaţia din comunicatul de presă anterior. Spectacolul a fost unul antrenant şi interactiv, în cadrul a numeroase numere de iluzionism, persoane din public, copii şi adulţi, fiind invitate pe scenă să participe la realizarea lor. Spectacolul a fost susţinut de Trupa de Teatru Magic Rothini din Ploieşti.

Trupa de teatru „Oglinzi” de pe lângă Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia - I

Sâmbătă, 11 octombrie 2014, orele 18.00, Trupa de teatru „Oglinzi” de pe lângă Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia a interpretat piesa de teatru „Poveşti de familie” de Biljana Srbljanović având următoarea distribuţie: Voin -Toader Ştefan; Milena – Ana Şerbulea; Andrei – Ionuţ Manea; Nadejda – Ilinca Bunea, regia şi scenografia aparţinând trupei de teatru „Oglinzi”. Piesa evocă drama fostei Iugoslavii şi a războiului care a mutilat vieţi şi a produs dezrădăcinări ireversibile. Situaţia, văzută prin prisma unor copii care se joacă de-a adulţii, capată un dramatism cu atât mai intens. Toţi eroii acestei piese sunt copii. Îmbătrânesc şi întineresc dupa necesităţile poveştii. Asta nu trebuie sa mire. Actorii, dimpotrivă, nu sunt copii. Ei sunt adulţi care în piesă se joacă de-a copiii, care, la rândul lor, se joacă de-a adulţii.

Trupa de teatru „Oglinzi” de pe lângă Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia - II

Trupa de teatru „Oglinzi” a luat fiinţă în anul 2004 din dorinţa unor tineri de a face mai mult şi din pasiunea lor pentru teatru. De atunci au crescut frumos prin entuziasm, prin dragoste şi dăruire pentru teatru. Au învăţat, cei noi de la cei vechi, cum să ţină familia oglinzilor unită şi cum să-i ducă strălucirea mai departe. Repetă zilnic, aleg piesa, îi fac regia, împart rolurile şi stabilesc decorul, totul din pasiune pentru ceea ce fac iar rezultatele se văd. Spectacolul a reuşit să atragă aplauzele publicului numeros aflat în sală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *