Informare utila pentru persoanele juridice

  |  2.105 afișări

In cazul in care, cladirile si terenurile nu sunt reevaluate la trei ani, consiliile locale, in respect fata de Codul fiscal, stabilesc cote de impozit majorate fata de cota standard. In conformitate cu prevederile pct. 121 – 124 din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009 persoanele juridice trebuie sa procedeze la reevaluarea imobilizarilor corporale (cladiri, terenuri) existente la sfarsitul exercitiului financiar, astfel incat acestea sa fie prezentate in contabilitate la valoarea justa. Valoarea justa se determina pe baza unor evaluari efectuate de catre profesionisti calificati in evaluare, membri ai unui organism profesional in domeniu, recunoscut national si international, de exemplu ANEVAR.

Info Util

Dupa cum se prevede la art. 253 alin. 6 din Codul fiscal, in cazul cladirilor nereevaluate, consiliile locale stabilesc o cota de impozit majorata.

Pentru a evita aceste neplaceri, persoanele juridice ar trebui sa primeasca mai multe sfaturi competente de la contabilii sau firmele de contabilitate cu care colaboreaza.

Cu stima, Marian Ilie – administrator public
0722.249.162 / 072.6695.262

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *