Intalnire pentru turism civilizat si legal la Busteni

  |  1.713 afișări

totpal daily news

Acestea au fost devizele sub care s-a desfăşurat o acţiune a instituţiilor implicate în acest program din oraşul Buşteni.

Primăria Buşteni a organizat, în cursul lunii mai 2013, o întâlnire la care au fost invitaţi toţi factorii interesaţi în desfăşurarea unui turism civilizat şi legal. În urma dezbaterilor, s-a identificat un set de instrucţiuni destinat încadrării tuturor actorilor din turism în mediul legal actual. Recomandările au fost făcute de către reprezentanți ai Administrației Finanțelor Publice a Orașului Buşteni, Poliţiei oraşului Buşteni, Poliţiei Locale, Autorităţii Naţionale pentru Turism, Compartimentului ITL şi al Centrului de Informare şi Promovare Turistică Buşteni. Comentariile au avut drept argumente respectarea normelor locale, judeţene şi naţionale în vigoare.

Motivaţia a fost de a preveni, iar scopul final de a sprijini activitatea de turism și a pune la dispoziţia celor implicaţi în turism informaţii specifice, precum şi de a lua măsuri de precauţie pentru a înlătura situaţiile neplăcute.

Primăria Orașului Buşteni doreşte să transmită intenţia de a preveni turismul ilegal prin cunoaşterea legilor în vigoare, prin consilierea gratuită acordată, de către angajaţii şi colaboratorii săi, tuturor celor interesaţi.

Conform HCL nr. 225/19.12.2012 (privind impozitele  şi taxele locale pentru anul 2013),  a codului fiscal, a normelor turismului şi a normelor MAI-HG nr.237/08.02.2001 R art. 3, al 1 şi al 2, toate unităţile de cazare trebuie să se supună unor cerinţe specificate în rândurile de mai jos :

  • Persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate trebuie să deţină autorizaţie de funcţionare, ce implică respectarea criteriilor şi a condiţiilor de clasificare.

Datoria reprezentanţilor unităţilor de cazare este de a:

  1.  avea certificat de clasificare valabil;
  2. afişa tarifele, certificatele şi atestatele la vedere;
  3. elibera documente fiscale;
  4. respecta normele de igienă şi de calitate a serviciilor;
  5. declara veniturile (în sistem real sau normă de venit) la AFPO;
  6. se înregistra cu obligaţia de plată a taxei de staţiune şi salvamont la ITL;
  7. depune fişele de înregistrare a sosirii turiştilor la poliţia orăşenească.
  • Persoanele fizice, proprietare, pot închiria până la maxim 5 camere, pe o perioadă de maxim 30 de zile cu condiţia declarării acestui fapt la instituţiile enumerate mai sus în vederea impunerii venitului şi depunerii fişelor de înregistrare turişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *