Marfa pentru export de la Scoala de Fotbal Caraimanul EuroAfrica – Busteni

  |  3.055 afișări

Fiecare pauza competitionala, pentru scoala de fotbal Caraimanul EuroAFrica Busteni, reprezinta un bun prilej sa „livreze” jucatori catre esaloanele superioare, atat din tara, cat si peste hotare. Asa se intampla si in aceasta iarna, cand foarte multi jucatori pleaca la alte grupari in probe, pentru a se lansa in fotbalul mare.


Astfel, conform spuselor presedintelui Petre Gavrila (in foto), ghanezul Joseph Apeaning se afla in Bulgaria pentru a sustine probe la o echipa de Liga a III-a. Acelasi interlocutor ne-a mai spus ca alti doi jucatori nigerieni, in speta Emanuel Ezec si Emanuel Kiuc, asteapta vizele de Spania, ei fiind invitati sa sustina probe de joc la o grupare din zona orasului spaniol Malaga, la o echipa care evolueaza, de asemenea, in cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii. „In cazul lui Apening astept raspunsul saptamana viitoare, iar in ceea ce ii priveste pe cei doi care vor merge in Spania nu stiu exact cand vor pleca. Si-au depus documentele pentru viza, urmand ca in cel mai scurt timp sa plece in peninsula Iberica”, ne-a spus coordonatorul scolii de fotbal din Busteni, profesorul Petre Gavrila. De la acelasi oficial am mai aflat ca in perioada urmatoare alti cinci fotbalisti din pepiniera proprie vor pleca spre fotbalul mare din tara noastra: portarul Stoian si jucatorii de camp Arsu, Dragan, A. Carloganu si Chiuzan. „Acesta este rolul scolii noastre, sa promovam jucatori. Intotdeauna m-am ghidat pe principiul ca valoarea nu trebuie sa astepte numarul anilor”, a adaugat Gavrila.

Activitate restransa

La inceputul actualului sezon, trupa din Busteni a primit o lovitura grea, in sensul ca nu poate utiliza pe parcursul unui joc decat doi sportivi extracomunitari. Chiar daca a cerut clementa din partea Asociatiei Judetene de Fotbal (AJF) Prahova si Federatiei Romane de Fotbal (FRF) pentru a modifica Regulamentul de Organizare a Activitatii de Fotbal (ROAF), presedintele Petre Gavrila nu a reusit acest aspect si s-a conformat noilor reguli. „Poate ca Biroul Executiv al AJF ar fi trebuit sa tina cont de specificul scolii din Busteni si sa permita sa folosim mai multi jucatori extracomunitari pe parcursul unei partide”, ne-a mai precizat Gavrila.
Daca inainte de introducerea noii reguli veneau mai multi jucatori din Nigeria, acum numarul acestora s-a redus, dar si asa echipa din Busteni are destui sportivi de culoare care vor sa faca pasul spre o formatie de esalon superior.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro
Cristi DAMIAN, Marcel MARIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *