MARȘUL COMEMORATIV “CRUCEA EROILOR”

  |  2.212 afișări

Asociația Tradiția Militară, în parteneriat cu Primăria orașului Bușteni, a organizat, în perioada 23-24 august 2013, a V-a ediție a Marşului Comemorativ “Crucea Eroilor”, eveniment dedicat memoriei tuturor soldaţilor căzuţi în luptă în timpul Primului Război Mondial.

Crucea Caraiman

Manifestarea a debutat cu un marș pe platoul Bucegilor, în uniforme militare de epocă, prin locuri unde s-au dat bătălii în timpul Primului Război Mondial. La monumentul Crucea Eroilor, în prezența reprezentanților administrației locale, a echipei Salvamont Bușteni, a Jandarmeriei și a sutelor de turiști, a fost oficiată o ceremonie militară de comemorare a eroilor.

Sâmbătă, 24 august 2013, la Monumentul „Ultima Grenadă” din Bușteni, a avut loc o nouă ceremonie comemorativă, urmată de o paradă și o demonstrație de reconstituire istorico-militară, în parcul din centrul orașului.

Vasile Musat - Ultima grenada

În cadrul celor două ceremonii, colecționarii de arme, români și străini, au tras câte o salvă de onoare cu cartușe de manevră.

Au mai participat: Asociația Deutsches Freikorps, Asociatia Taditsia (Bulgaria), Asociatia Regimentul 29 Regal Maghiar Honvezi (Ungaria), Asociatia Földvary Karoly, Organizația Națională Cercetașii României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *