Master-class la Busteni!

  |  967 afișări

In perioada 17-29 august Primaria Busteni sprijina organizarea unui master-class de muzica la Centrul Cultural „Aurel Stroe” Busteni.

Centrul Cultural „Aurel Stroe” Buşteni

Actorii principali ai acestui eveniment sunt reprezentati de catre profesorul Tatiana Polozova, CMS Scoala Centrala de Muzica de pe langa Conservatorul de Stat „Piotr Ilici Ceaikovski” Moscova, si de catre tinerii violonisti, elevi si studenti, din toata Romania.

Diferenta dintre o lectie de clasa obisnuita si un master-class este de ordin structural, cea de-a doua forma de educatie extracuriculara arata ca un adevarat spectacol.

In cadrul acestui master-class, toti elevii si studentii ce urmeaza sa fie instruiti, inclusiv alti elevi, spectatorii si turistii-spectatori din Busteni, vor putea viziona si asculta maestrul, pe dna profesor Tatiana Polozova, care lucreaza si studiaza cu un grup de elevi si studenti romani.

Elevi si studentii vor interpreta o piesa pe care au pregatit-o, iar maestrul le va da indicatii, recomandari ce vizeaza tehnica si modul interpretarii.

In urma comentariilor maestrului, elevul/studentul va repeta un anumit pasaj pentru a se apropia de perfecțiune. Cursurile de master pentru intrepretarea muzicala tind sa se aplece asupra detaliilor fine de atac, ton , frazare si forma de ansamblu, iar ucenicul este chemat sa se desavarseasca. Valoarea de configurare a master-class este că toți studenții pot beneficia de comentarii si observatii pertinente de maestru pentru fiecare compartiment vizat.

Viitorii muzicienii care isi doresc o cariera artistica sau didactica de succes sunt chemati sa beneficieze de valoarea cursurilor de master, abordîndu-le ca pe un adecvat mijloc de dezvoltare muzicala superioara. Alaturi de orele de studiu din cursul anilor scolari, alaturi de examene, practica, concursurile de interpretare instrumentala si vocala master-class-ul reprezinta un factor determinant de formare si dezvoltare profesionala in domeniul educatiei si instruirii artistice.

Este o sansa pentru orasul Busteni sa gazduiasca un asemenea eveniment cultural-educativ, de o asemenea tinuta, ce vine in sprijinul tinerilor muzicieni, viitorii maestri ai muzicii ce nu moare.

Viitorul va insemna intoarcerea acestor muzicieni la locul unde au parcurs o parte din pasii consacrarii artistice, adica la Busteni- Poarta Bucegilor.

Master-class-ul se va incheia cu un concert de muzica clasica.

Busteni este scena potrivită pentru acest regal. Centrul orasului, prin amfiteatrul in aer liber, sau Centrul Cultural „Aurel Stroe” au acel farmec intim, natural pe fundalul caruia se va crea un spatiu unic, incarcat de spiritualitate, de intalnire intre artisti si publicul iubitor de muzica, atat cetateni localnici cat si turisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *