Recital de pian Sonya Pigot

  |  1.579 afișări

Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni a găzduit vineri, 10 aprilie 2015, un nou recital extraordinar de pian, în cadrul zilelor dedicate „Scolii Altfel”, susținut de către Sonya Pigot.

Recital Sonia Pigot

Sonya Pigot s-a născut în august 1996, Tasmania, și a început să cânte la pian la vârsta de 4 ani, iar la 8 ani a început studiul la vioară.

Sonya a câștigat premii la concursuri de pian în Hobart, capitala statului australian, cat și la Sydney premiul 2 la concursul „Victoria Piano Competition” organizat de Sydney Eisteddfod. Sonya Pigot este o tânără speranță a muzicii mondiale, ajunsă la maturitate artistică după ce a trecut și prin Bușteni. Mama Sonyei este născută în România și, în 2009, a făcut posibil un alt recital, al pianistei amintite, în aceeași locație, pe același pian.

One Response to Recital de pian Sonya Pigot

  1. Andronache Sorin

    Venind în stațiunea Bușteni, am avut șansa să particip la concertul de pian susținut de geniul care este Sonya Pigot! Într-o zi, când treceam pe lângă centrul cultural Aurel Stroe, domnul director Constantin Spurcaciu mi-a spus să vin la concert că nu voi regreta, și așa a fost … pianista, pe lângă talentul său nativ, are un chip de înger! Cum ea nu știa românește, iar eu nu știu engleza (am avut media 5 la engleză pe când eram elev!) am vorbit cu mama ei care este româncă, din Sinaia. Am spus că doresc un autograf cu dedicație și fotografie de la pianistă. A spus că nu are la ea, dar mi-a promis că îmi va trimite cu poșta, când va ajunge în Australia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *