Revistă de cultură si Stagiuni Muzicale 2013

  |  1.471 afișări

Sâmbăta, 09 noiembrie 2013, la ora 17.30 a avut loc lansarea primului număr din revista de cultură INFINITEZIMAL editată de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa Năsăud.

Publicaţia va avea o apariţie trimestrială şi îşi propune să promoveze personalităţile şi noile curente din cultura contemporană. Astfel în acest prim număr al editorialului vom regăsi teri nume de seamă ale culturii româneşti care au deschis drumuri noi în domeniile culturale în care au activat. Este vorba de Aurel Stroe, pentru muzică, Mircea Cărtărescu pentru proza literară şi Silviu Purcărete în teatru. Revista s-a bucurat de aprecierea publicului care a participat la eveniment.

În continuare, la ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale 2013 de la Buşteni, a avut loc recitalul „Beethoven, Brahms – Lucrări pentru trio”.

Revistă de cultură si Stagiuni Muzicale 2013

Prof. Sandu Sandrin, la pian, alături de Diana Moş, la vioară, Bogdan Popa, la violoncel şi Leontin Boanţă la clarinet au interpretat Trio op.11 în si bemol major pentru clarinet violoncel şi pian şi Trio op.70 nr.1, în re major („Geistertrio”) pentru vioară, violoncel şi pian de Ludwig van Beethoven şi Trio op.101, în do minor Johannes Brahms pentru vioară, violoncel şi pian.

Revistă de cultură si Stagiuni Muzicale 2013

Recitalul s-a bucurat de aprecierea publicului care a chemat, în repetate rânduri artiştii la rampă îar aceştia, la rândul lor a răsplătit publicul cu un bis în care a interpretat un trio pentru clarinet, pian şi violoncel de Aurel Stroe.

Revistă de cultură si Stagiuni Muzicale 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *