Surpriză de proporții pentru Ion Panțuru din partea lui Emanoil Savin

  |  1.690 afișări

Surpriză de proporții pentru Ion Panțuru din partea lui Emanoil Savin - 1

Surpriză inedită pentru Ion Panțuru, sportivul care a adus, în 1968, singura medalie olimpică pentru România la sporturile de iarnă.

Surpriză de proporții pentru Ion Panțuru din partea lui Emanoil Savin - 2

Pe 11 septembrie 2014, marele sportiv a împlinit 80 de ani și a avut parte de momente uimitoare din partea nașului său, Emanoil Savin, care i-a dus acasă un tort decorat cu panglică tricoloră și imagini avându-i drept protagoniști pe sportiv și pe primar, alături de un buchet de flori. Atmosfera a fost întreținută de un artist local, adus special de către edil pentru a-l încânta pe sărbătorit.

Surpriză de proporții pentru Ion Panțuru din partea lui Emanoil Savin - 3

Alături de primar s-a aflat și un alt mare sportiv al României, canotorul Dimitrie Popescu, multiplu medaliat la olimpiade, precum și viceprimarul Bușteniului, Nae Savel și administratorul public, Marian Ilie.

Surpriză de proporții pentru Ion Panțuru din partea lui Emanoil Savin - 4

Ion Panțuru – maestru emerit al sportului, multiplu campion european, mondial și olimpic la bob este, din anul 2005, ”Cetățean de Onoare al orașului Bușteni”. Marele sportiv a câştigat, la Olimpiada din 1968 (Grenoble), alături de Nicolae Neagoe, singura medalie a României la Jocurile Olimpice de Iarnă, performanță care, de 47 de ani, nu a fost depășită de niciun alt sportiv român.

Surpriză de proporții pentru Ion Panțuru din partea lui Emanoil Savin - 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *