Vernisajul expozitiei „Peisaj impresionist” de Pavel Gutu

  |  1.264 afișări

Pavel Gutu

Odata cu inceperea anului scolar 2014 – 2015 si in continuarea manifestarilor culturale desfasurate la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Busteni, sambata 27 septembrie a.c. vor avea loc doua evenimente:

  1. De la orele 17.30vernisajul expozitiei „Peisaj impresionist, apartinand artistului basarabean Pavel Gutu, un vechi prieten, prezent pentru a treia oara la Busteni. Vor fi expuse 40 de peisaje in ulei pe panza, inspirate de drumurile artistului prin Italia, Basarabia si Romania;

    Nascut la 6 august 1952 la Camasovca (sudul Ucrainei), artistul Pavel Gutu, inca din facultate, a inceput, intuitiv, sa se revolte impotriva paradei cromatice sterile, fiind constient ca structura, factura, forma, toate fiind armonizate in mod expresiv si creand tensiune emotiva, sunt caracteristice mai mult artei abstracte, care deseori este confundata cu un fel de arta decorativa de chevalet. In ultima perioada, Pavel Gutu reia, in lucrarile sale, limbajul artei critice, prin care isi exprima umorul, sarcasmul, in care utilizeaza formele de expresie ale paradoxului si absurdului ce se vrea constientizat. In intreaga sa cariera, artistul a elaborat o serie de studii de teorie a artei, organizand numeroase expozitii personale in Italia, Romania, Elvetia, Republica Moldova, Franta, Austria, avand o serie de lucrari in colectii publice si private prin mai multe tari, si lucrari de arta monumentala.

  2. De la orele 18, in sala de spectacole, publicul va putea urmari un recital de pian, continuandu-se astfel seria de evenimente in cadrul stagiunii muzicale Busteni 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *