„Vis de ianuarie” … in Buşteni

  |  1.790 afișări

Sâmbătă, 10 ianuarie 2015, la ora 18.00, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” se va deschide Stagiunea Muzicală de la Buşteni pe anul 2015.

Vis de Ianuarie

Începută în 2009, prin sprijinul generos şi în colaborare cu Muzeului Naţional „George Enescu”, iar din 2012 continuată prin forţe proprii, stagiunea de la Buşteni se află anul acesta la ediţia a VII-a şi îşi propune, ca şi în anii precedenţi, să prezinte, pe cât posibil săptămânal, publicului meloman din Buşteni şi localităţile limitrofe, dar şi al celui aflat în sejur sau în tranzit prin staţiune, recitaluri şi spectacole muzicale cu artişti virtuoşi români şi din străinătate.

În deschiderea stagiunii vă prezentăm un recital vocal – „Vis de ianuarie” – cu sopranele Ştefănica Baitan şi Larissa Ciulei, mezzosoprana Lăcrămioara Crihana şi baritonul Florin Petre acompaniaţi la pian de prof.dr. Diana Spânu, care vor interpreta arii celebre din operele lui G.Rossini, V.Bellini, G.Verdi, J.Shtrauss, Ch. Gounod ş.a.

Intrarea la spectacol va fi liberă.

Sâmbătă, 10 ianuarie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” a avut loc deschiderea Stagiunii Muzicale 2015 de la Buşteni cu recitalul „Vis de ianuarie”.

Programul a fost unul generos atât ca durată – peste două ore – cât, mai ales, din punct de vedere al conţinutului: sopranele Ştefănica Baitan şi Larissa Ciulei, mezzosoprana Lăcrămioara Crihana şi baritonul Florin Petre acompaniaţi la pian de prof.dr. Diana Spânu, au interpretat cu virtuozitate arii celebre din operele unor, la fel de celebri, compozitori ca: G.Rossini, V.Bellini, G.Verdi, J.Strauss, Ch. Gounod, G. Bizet, Fr. Schubert, M, Glinka, G. Puccini, P. Mascagni, E. Kalmann ş.a. iar publicul aflat în sală i-a răsplătit cu aplauze şi flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *