Actualizare: Zilele Culturii la Buşteni – „Sărbătoarea Sfinxului”, ediţia a VIII-a 2015

  |  2.455 afișări

Miercuri, 05 august 2015, ora 19.01, în prezenţa Primarului oraşului Buşteni – domnul Emanoil Savin, se va da startul ZILELOR CULTURII LA BUŞTENI “SĂRBĂTOAREA SFINXULUI” EDIŢIA A VIII-A 2015.

01. Program Zilele Culturii Busteni

Manifestările vor începe cu un vernisaj al expoziţiei de caricaturi marca Costel Pătrăşcanu, urmată de un spectacol STAND-UP COMEDY cu Costel Pătrăşcanu şi Daniel Iancu.

După o pauză de două zile… „pentru avânt”, va urma un maraton cultural de 18 zile cu spectacole în fiecare zi. Ca şi în ediţiile trecute au fost păstrate exigenţele acestei complexe manifestări culturale, propunând publicului spectator, spectacole de înaltă ţinută şi o diversitate largă de genuri artistice (spectacole de teatru şi spectacole de divertisment şi umor, recitaluri muzicale de diverse genuri pentru diverse gusturi, de la muzică clasică, la jazz, rock, pop şi folk, expoziţii de pictură, caricatură şi sculptură, târg al meşterilor populari şi al tradiţiilor culinare, muzică de promenadă interpretată de fanfara Consiliului Judeţean Prahova, diverse spectacole muzicale în aer liber organizate cu ocazia târgului etc).

Anul acesta toate spectacolele vor începe la orele 19.00 cu excepţia celor din cadrul Festivalului de Muzică Pop pentru Copii şi Adolescenţi „Sfinxul de Aur”, care va avea un program special (dimineaţa de la orele 10,00 şi după amiază de la orele 16.00).

Accesul publicului la manifestări se va face pe bază de bilet la un preţ modic, respectiv 10 lei iar la unele spectacole intrarea va fi liberă.

 

Actualizare 10.08.2015

S-au consumat trei din “Zilele Culturii la Buşteni”, spre încântarea publicului spectator care, a umplut, de fiecare dată, sala de spectacole a Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni:

Miercuri, 05 august 2015, în prezenţa autorităţilor oraşului Buşteni şi a unui numeros public, s-a dat startul ZILELOR CULTURII LA BUŞTENI “SĂRBĂTOAREA SFINXULUI” EDIŢIA A VIII-A 2015, cu spectacolul „Stand-up 100% românesc”, în care, Costel Pătrăşcan şi-a prezentat caricaturile, în maniera sa caracteristică, cu glume şi momente de umor fin. El a fost secondat în demersul său umoristic de Daniel Iancu care, a interpretat o serie de cântece de folk hazliu din repertoriul său.

Sâmbătă, 08 august 2015, a urmat o seară cu „Acorduri estivale” în care Teodor Rusu – violoncelist şi Paul Coriolan Cartianu, la pian, au interpretat magistral „7 variaţiuni pentru pian şi violoncel, pe o temă de Mozart, din Flautul Fermecat” de Beethoven, „Sonata în mi minor pentru violoncel şi pian, op.38” de Brahms şi „Dansuri populare româneşti” de Béla Bartók. Tinerii interpreţi au fost aplaudaţi la scenă deschisă şi au primit flori de la publicul spectator.

Duminică, 09 august 2015, Orchestra „Junior”, sub bagheta tânărului dirijor Gabriel Bebeşelea, a interpretat „Concertul în Re Major” de J.S.Bach, partea I, având-o ca solistă la pian pe Antonia Tudose, „Concertul în si minor” de A.Vivaldi, partea I, solist Cornelius Zirbo la violoncel şi „Divertisment” de W.A.Mozart. Concertele au fost prefaţate de o serie de miniaturi muzicale interpretate solo sau cu acompaniament de pian de Mădălina Ivanca, Ştefan Şimonca şi Alexandru Bişoc, solo vioară şi Ian Sekaci la violoncel şi Sabina Silaghi la vioară, ambii acompaniaţi la pian de Verona Maier.

Sâmbătă, 08 august, Fanfara Consiliului Judeţean Prahova a interpretat în cadrul „Sărbătorii Sfinxului”, muzică de promenadă iar, începând din 01 august, în preajma Centrului Cultural „Aurel Stroe”, a funcţionat Târgul Meşterilor Populari şi al Tradiţiilor Culinare,  care va fi deschis pe toată perioada Zilelor Culturii la Buşteni, şi până pe 31 august.Săptămâna acesta, 10-16 august 2015, „Sărbătoarea Sfinxului” va continua luni 10 august cu “Ma voglio quel’ anello” un recital de canto şi de pian cu Marcela Antoniadou şi Tudor Scripcariu; marţi 11 august, “Nocturne la Buşteni”, un recital Chopin cu Cristian Sandrin; miercuri 12 august, „Asta seară… chef de râs!”, spectacol divertisment cu Vasile Muraru, Valentina Fătu şi cântăreţi surpriză. În avanpremiera spectacolului, în prezenţa Primarului oraşului Buşteni şi a altor oficialităţi ale oraşului, sculptorul Nicolae Lupu, va vernisa expoziţia „Lemn şi Duh”, expoziţie cu care, în luna iunie, instituţia noastră a fost într-un schimb cultural la Timişoara şi care va rămâne în custodia noastră pe o perioadă nelimitată; joi, 13 august,  „Astă seară cântăm în familie”, un spectacol aflat la a III-a ediţie cu arii si duete interpretate de familia Manoleanu (Bianca şi Stanca, soprane şi Remus la pian); vineri 14  august, “Ars poetica la cote înalte”, seară literară cu poezii recitate şi comentate de autorii lor şi de actori. Printre protagonişti:  poeta şi actriţa Julieta Strâmbeanu Weigel, scriitorul Dinu Grigorescu, Vasile Manta de la emisiunea Teatru Radiofonic, Grigore Golubeanu şi actorii Ioana Calotă de la Teatrul Nottara, Profira Serafim de la Bulandra şi Puiu Mărgescu de la Davilla; sâmbătă 15 august, un „Recital instrumental” cu nişte adevăraţi veterani ai muzicii clasice româneşti: clarinetistul Aurelian Octav Popa  şi Sanda Crăciun Popa la violă şi, în sfârşit, duminică, 16 august, un spectacol de teatru cu Dorina Roman şi Dan Zorilă – Teatrul Particular Braşov. Este vorba de  „Toxic love” de Sorin Misiriantu, o piesă savuroasă care a mai fost jucată pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni şi care tratează despre una din dramele lumii contemporane, consumul de droguri şi efectele lui sociale nocive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *