Ziua Mondială a Zăpezii – Pârtia Kalinderu Bușteni

  |  1.450 afișări

Agenţia Travel Point, partener oficial al Federaţiei Internaţionale de Ski (F.I.S)., în colaborare cu Primăria orașului Bușteni, va organiza, duminică, 19 ianuarie 2014, începând cu ora 14.00, pe Pârtia Kalinderu din Bușteni, World Snow Day 2014.

Ziua Mondiala a Zapezii

Ziua Mondială a Zăpezii va fi sărbătorită pe data de 19 Ianuarie 2014 în peste 600 de staţiuni montane din toate ţările unde se practică sporturi de iarnă.

Evenimentul este iniţiat de F.I.S., cu scopul de a promova activităţile pe zăpadă, ca mod sănătos şi benefic de petrecere a timpului liber, în special pentru tineri.

Obiectivul principal al World Snow Day nu este numai de a creşte numărul celor care practică sporturile de iarnă, ci şi de a educa şi informa. Prin această acțiune vor fi promovate: Protecţia mediului, beneficiile sporturilor de iarnă pentru sănătate, siguranța.

 

Protejarea mediului înconjurător

Tinerele generaţii sunt protectorii zăpezii. Tinerii de astăzi sunt cei care vor creşte şi vor evolua în spiritul protejării naturii, astfel încât şi generaţiile viitoare să se bucure de această resursă inestimabilă: zăpada.

 

Beneficii pentru sănătate

Se cunosc foarte bine beneficiile sporturilor de iarnă pentru sănătatea tuturor, îndeosebi a copiilor. Trebuie să le arătăm copiilor zăpada reală, adevărată, nu numai cea prezentată în filme video.

 

Siguranţa

Siguranţa este considerată ca o componentă integrantă a unui stil de viaţă modern, inclusiv în cazul activităţilor desfăşurate pe zăpadă. F.I.S. a iniţiat un cod de reguli pentru schiori si snowborderi, care sunt recunoscute la nivel mondial ca legi pentru comportamanetul pe pârtii. Acestea vor ajuta copiii şi familiile lor să se comporte adecvat pe părtiile de schi, pentru a fi în siguranţă.

 

Vor fi organizate, printre altele:

  • lecţii de schi gratuite pentru copiii aflaţi pe pârtie;
  • concurs de schi, cu premii şi cadouri;
  • diverse activităţi educative;
  • jocuri pe zăpadă.

 

Copii vor beneficia de transport gratuit pe instalațiile de urcare din cadrul Fun Park Kalinderu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *