Ziua Națională a României – Bușteni

  |  1.433 afișări

Ziua Națională a României a fost sărbătorită, la Bușteni, în prezența a sute de localnici, turiști, precum și a oficialităților locale. În fața primăriei, toți cei prezenți au cântat și au dansat Hora Unirii, împreună cu Ansamblul Folcloric ”Perinița” al Centrului Județean de Cultură Prahova.

Ziua Națională a României in Bușteni - I

La Monumentul ”Ultima Grenadă” și la Cimitirul Eroilor din curtea Bisericii Domnești au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor români și au fost depuse coroane de flori, iar corul de elevi, sub îndrumarea profesorului Marin Gușter, a intonat cântece specifice sărbătorii.

Ziua Națională a României in Bușteni - II

În discursul său, Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni, a menționat următoarele: ”Astăzi, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, aduc un omagiu de recunoştinţă eroilor neamului care s-au jertfit pentru împlinirea idealului naţional. 1 Decembrie a reprezentat momentul împlinirii unui vis al românilor din vechiul regat şi al celor din provinciile româneşti aflate sub stăpânire străină, acela al realizării unităţii naţionale. (…)

Astăzi, după momentul 16 noiembrie 2014, Statul Român a câştigat o luptă a democraţiei şi a libertăţii de acţiune şi de exprimare. Este un moment bun, de entuziasm colectiv şi de încredere. Trebuie să rămânem uniţi pentru ca acest moment de euforie să se transforme într-o reuşită pentru toţi românii. La mulţi ani ,România!”

Ca și în anii precedenți, ceremonia s-a desfășurat în prezența consilierilor locali, a reprezentanților unităților de turism din localitate, a Poliției Locale, a Jandarmeriei Montane Bușteni, a Pompierilor, Salvamontului și nu în ultimul rând a veteranilor de război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *